Het kiezen van een elektrische fiets die bij jou past

De elektrische fiets is de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Om deze reden zijn er tegenwoordig heel veel verschillende soorten elektrische fietsen te vinden. Het kan daarom lastig zijn om de juiste fiets te kiezen. In deze blog hebben we daarom een aantal punten op een rijtje gezet waar je op kan letten om zo de elektrische fiets te kiezen die bij jou past.

 

Type fiets

Net als bij normale fietsen, zijn er veel verschillende soorten elektrische fietsen, afhankelijk van waar je de fiets voor wilt gebruiken. Wanneer je de fiets bijvoorbeeld voornamelijk wilt gebruiken voor alledaags gebruik, dan is een stadsfiets, zoals een omafiets, een geschikte keuze. Mocht je echter de fiets willen gebruiken voor sportieve doeleinden, dan kan je beter kiezen voor een elektrische mountainbike of een racefiets. Ten slotte zijn er ook elektrische bakfietsen, wat dan weer heel handig is wanneer je kinderen hebt. Het is dus belangrijk om eerst vast te stellen waar je de fiets voor wilt gebruiken, zodat je daarna gerichter kunt gaan zoeken. 

 

De accu

De accu is het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets. Deze zorgt er immers voor dat je van alle voordelen kan genieten die een elektrische fiets te bieden heeft, zoals de trapondersteuning. Echter kan er wel veel verschil zitten tussen accu’s en is het daarom belangrijk om hier goed op te letten. Zo verschilt per accu de actieradius. Dit is de maximale afstand die je met een volledig opgeladen accu kan fietsen en kan variëren van 50 tot wel 180 kilometer. Wanneer je van plan bent om dus regelmatig lange afstanden af te leggen, is het verstandig om een accu te kiezen met een hogere actieradius. Daarnaast verschilt per accu ook het vermogen en de locatie. Dit zijn dus ook factoren waar je rekening mee kan houden bij het kiezen van een fiets. 

 

De grootte van de fiets

Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de fiets. Zo heeft niet iedereen dezelfde lengte, en zal dus niet iedere fiets bij iedereen passen. Het is echter wel belangrijk dat het formaat van de fiets klopt, om zo comfortabel mogelijk te kunnen fietsen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen uit verschillende framematen, afhankelijk van je lengte en gewenste houding. Daarnaast bestaan er fietsen met een hoge en lage instap. Mocht je dus je been niet al te ver op willen tillen bij het instappen, dan is een lage opstap een goede keuze. 

Zoals hierboven beschreven zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van een elektrische fiets. Gelukkig kan je online handig gebruik maken van filters, waardoor het zoekproces een stuk makkelijker wordt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje naar het brede aanbod aan elektrische fietsen van Matrabike. Hier zit gegarandeerd wel een fiets tussen die bij jou past!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *